Običaj je da biskupi svakih četiri do pet godina dolaze u pastirski pohod pojedinoj župi svoje biskupije. Prigodom pastirskog pohoda biskup obilazi važnije ustanove crkvenog i društvenog karaktera, a nadasve se detaljnije upoznaje kako s pastoralnim životom župne zajednice, tako i administrativnim i materijalnim stanjem župe.

Tako je nakon četiri godine župu Skrad posjetio Riječki nadbiskup Ivan Devčić. Prije misnog slavlja nadbiskup Devčić susreo se s budućim bermanicima i njihovim roditeljima, razgovarajući o crkvi, o odnosu djece i roditelja prema vjeri, međusobnim odnosima, solidarnosti, pomaganju siromašnih…ljubavi prema bližnjemu i Bogu… kako bi spoznao koliko su budući bermanici spremni za suživot s Isusom.

Po susretu započelo je svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Sv. Antuna koje je predvodio sam Nadbiskup, uz domaćeg župnika vlč. Stjepana Porkulabića i uz asistenciju vlč. Marka Šarića, nadbiskupova tajnika.

U veoma angažiranoj i nadahnutoj propovijedi, nadbiskup Devčić je još jednom potencirao značaj koji ima vjera u životu svakog čovjeka, značaj ljubavi prema Bogu i bližnjemu, značaj praštanja u životu svake obitelji, jer Bog svakodnevno prašta i oslobađa čovjeka grijeha…Nadalje Nadbiskup je istaknuo vrijednost pomaganja bližnjih i onih kojima je potrebna pomoć, siromašnih, stradalih u raznim nepogodama, bolesnima…te potrebi buđenja u djeci svijesti o pomaganju drugih.

Krajem misnog slavlja, svi sudionici ovog slavlja su se okupili kod Križa ispred crkve gdje su primili blagoslov a potom se nadbiskup Devčić zadržao u crkvi u razgovoru s članovima župske zajednice.