Kinološko društvo "Skrad" održalo je redovnu godišnju skupštinu kojoj su uz članove prisustvovali gosti iz goranskih lovačkih društava te Marijan Pleše, član kinološke komisije Županijskog lovačkog saveza. Prisutne je pozdravio predsjednik društva ing. Marijan Glad, izvješće o radu je podnio tajnik Boris Mulc , a voda uzgoja Miroslav Grgurić je prisutne upoznao s zadaćama koje čekaju članove društva u ovoj 2005. godini.

Društvo djeluje dvije godine, ima 23 člana, teško dolazi do financijskih sredstava, ali uz velik entuzijazam postiže dobre rezultate. Istaknuta je potreba izgradnje gatera – prostora za odgoj, obuku i vježbu pasa za rad na divlju svinju veličine oko 15.000 kvadratnih metara s pripadajućom infrastrukturom na području Gorskog kotara, cime bi se dobilo na kvaliteti odgoja i obuke čistokrvnih lovačkih pasa.Školovani i obučeni psi time bi dobili na kvaliteti ali i na cijeni. U planu je izložba pasa oko Dana Općine Skrad te rujanska smotra pasa s ocjenjivanjem, polaganjem ispita prirođenih osobina i temeljnog ispita za gonice. Jedan od ciljeva društva je uzgoj i očuvanje autohtonih vrsta pasa – hrvatskog ovčara, dalmatinera, posavskog i istarskog gonica. Pas inače vlasnike godišnje stoji više od 10.000,00 kn, u što se ubraja prehrana, pregledi, cijepljenja, izložbe i ocjenjivanja…

Gosti na skupštini su pohvalili rad društva, upućena je kritika lovcima koji nemaju lovačkog psa, te da ce u svojim lovačkim društvima promovirati kinološke aktivnosti, odnosno psa kao najboljeg prijatelja čovjeka, ali posebno lovca.

V.P. 12/03/2005.