U nedjeljno oblačno i kišno jutro 1. lipnja 2014. iza 10 sati pred župnom crkvom Sv. Antuna okupilo se 7-ero djece, u pratnji roditelja, baka i djedova, prijatelja, njihovih učitelja… Prvopričesnici, djevojčice trećeg razreda, Ivana, Veronika, Ema, Lea i Katarina u svečanim bijelim haljinama te dječaci Marko i Nino u hlačama i bijelim košuljama s leptir mašnama i kravatama pripremali su se za veliku svečanost, za trenutak kad će prvi puta primiti sv. Hostiju, za koji ih su pripremale vjeroučiteljice Katarina Bertović i Tajana Mance.

Nestrpljivost djece, uzbuđenje roditelja, prijatelja i ostalih vjernika koji su htjeli prisustvovati tom svečanom događaju, bili su najvjerodostojnija slika veličine trenutka kad desetgodišnjaci otvaraju svoja srca Isusu.

Svečanu sv. misu predvodio je vlč. Stjepan Porkulabić uz pratnju crkvenog zbora. Svečanost sakramenta Prve Pričesti uveličao je i program koji su djeca izvela uz vođenje vjeroučiteljica Katarine Bertović. Paljenje svijeća od ruke do ruke prvopričesnika, po Isusu Kristu, simbol je vjere i ufanja u život vječni. Odričući se svega onoga što je blisko materijalnom svijetu, a što odvlači od Božje namisli i djela, prvopričesnici su potvrdili zavjet vjere po prvi puta kušajući blagoslovljeno Tijelo Kristovo.

Vlč. Porkulabić u obraćanju prvopričesnicima i njihovim roditeljima je rekao:“Roditelji, i majka i otac su ti koji u djecu usađuju odgojne elemente. Želim naglasiti vašu roditeljsku ulogu u pripremi za prvu pričest i općenito u vjerskoj i svjetovnoj pouci koja je neprocjenjiva. Djeca zajedno s roditeljima zajednički grade svoj život, izgrađuju ga u vjeri i duhovnosti kako bi postali dobri ljudi i dobri kršćani. Zajednički gradimo ovu župnu zajednicu i vjerujemo u našeg stvoritelja. Neka vas dragi Bog prati i neka vas čuva nebeska Majka.”

Završetkom obreda, prvopričesnici su darovani krunicom i uspomenom Prve pričesti, a nakon zajedničkog fotografiranja, uz kolače i sok kratko vrijeme prvopričesnici i njihovi roditelji zadržali su se u župnom stanu.