Prošlo je pet godina od kako je skradska udruga umirovljenika postala samostalna. U tom ozračju skradska Udruga umirovljenika održala je redovnu skupštinu u Domu kulture pred 100-tinjak umirovljenika, goste dopredsjednika MU PGŽ Josipa Matkovića, načelnika Općine Skrad Damira Grgurića i ravnatelja škole Vjekoslava Pintara.

Nakon himne i minute šutnje za preminule umirovljenike izvještaj o radu i plan rada iznio je Zdravko Jurković, predsjednik Udruge. Udruga broji oko 234 članova od oko 300-tinjak umirovljenika na području Općine i bavi se svim pitanjima važnim za život umirovljenika, od poklon paketa bolesnim umirovljenicima, pomoći umirovljenicima, nabave zimnice ( jabuka, suhog svinjskog mesa, piletine…). „Sudjelovali smo na sportskim susretima umirovljenika Gorskog kotara u Lokvama, gdje su naši članovi postigli dobre rezultate. Naši članovi sudjeluju u radu raznih udruga, Pjevačkog zbora, folklorne sekcije Majžice, Planinarskog društva, u sportskim i lovačkim udrugama, vatrogastvu… Suradnja je vrlo dobra s Općinom i svim skradskim tvrtkama, a na kraju svima želim puno zdravlja, puno druženja, veselja i malo veće mirovine,“ zaključio je Jurković.

Financijska sredstva Udruga ostvaruje iz Proračuna Općine (oko 10.000,00 kn godišnje i članarine od 25,00 kn po članu) što je dostatno za rad. U 2013. godini prihodi su bili oko 10 tisuća kn a rashodi nešto manji uz saldo od oko 2 tisuće kn. Plan aktivnosti za 2014. godinu temelji se na poboljšanju statusa umirovljenika, podjele poklon paketa, nabave zimnice i prehrambenih proizvoda, uključivanje u susrete umirovljenika i sportske susrete, uključivanje novih umirovljenika u članstvo, organiziranje izleta i kazališnih predstava.

Umirovljenicima su se obratili zamjenik predsjednika Matice umirovljenika PGŽ Josip Matković, koji je pozdravio umirovljenike ispred županijske udruge umirovljenika, te načelnik Općine Damir Grgurić koji je rekao kako je briga Općine da najbrojnijoj populaciji u Općini omogući što lakši svakodnevni život koji se sastoji od odlaska u trgovine, odlaska liječnicima i specijalistima…. te između ostalog rekao kako se umirovljenici ne smiju prepustiti stihiji života već se moraju više međusobno družiti, izlaziti na manifestacije i izlete koji im se nude…

Na kraju je dogovorena nova visina članarine od 30 kn kao i da članske iskaznice vrijede barem četiri godine, a ne jednu godinu…ako bude moguće.