Prošle srijede cijela skradska škola, učenici i učitelji uputili su se vlakom u Zagreb. Tijekom dopodneva posjetili su GNK Dinamo u pratnji predsjednika Društva Goranin iz Zagreba Žarka Delača, koji je i organizirao ovaj posjet. Tijekom posjeta razgledali su teren i unutarnje prostore te su bili primljeni i pozdravljeni od glavnog direktora kluba Tomislava Svetine koji ih je primio u press dvorani.

Nakon pozdrava i upoznavanja učenika s poviješću kluba izmijenjeni su pokloni . Ravnatelj škole Vjekoslav Pintar uručio je sliku Tomislavu Svetini s grbom GNK Dinamo dok su svi učenici dobili prigodan suvenir. Predsjednik kluba se zahvalio na poklonu te je rekao kako se nada da će se djeca još puno puta vratiti u Maksimir, ili kao navijači ili, možda, kao igrači.

Svih 58 učenika osnovne škole predvođeni s deset učitelja došli su u Zagreb u sklopu humanitarne akcije za nevremenom poharani Gorski kotar koji je organiziralo društvo Goranin iz Zagreba. Popodne su učenici proveli u obilasku zoološkog vrta i starog dijela grada, Gornjeg grada.