U centru Skrada nalaze se turistički objekti, stari hotel Zeleni vir i Tranzit restoran. Nekada je stari hotel bio ukras i ponos skradskog turizma. Danas je sve osim ponosa. Skrajani su ga izgradili pred stotinjak godina, dugo su upravljali njime, pazili ga i održavali, politika ga je poklonila tvrtki Goranin Delnice, a nakon propasti Goranina malo vremena je bio u zakupu privatnih poduzetnika. Pod stečajnim upraviteljem Goranina nakon desetak godina prodan je Željku Glaseru, samoborskom poduzetniku. No nakon prodaje taj objekt stoji prazan, bilo je pokušaja preuređenja unutrašnjosti hotela i na tome je i ostalo.

Pred par godina Hotel preuzima Hrvatska poštanska banka kao dio hipoteke od vlasnika Glasera i prošle jeseni HPB počinje s prvom licitacijom hotela /početna cijena oko 1,2 milijuna kn/ na koju se nitko nije javio. Nakon toga trebala se održati druga licitacija s početnom cijenom od oko 600 tisuća kn no ona je poništena, vjerojatno zbog bojazni da je cijena premala ali i statusa banke koja se našla pred prodajom…Danas Hotel stoji zapušten i otvoren, prozori i vrata su porazbijani i polomljeni, u njenim prostorima punim stakla i smeća okuplja se skradska mladež na vikend partijanjima…Za kupnju hotela bila je zainteresirana i Općina Skrad koja se spremala za drugu licitaciju no u tim namjerama je došlo do poništenja licitacije.

S takvim stanjem mnogi Skrajani nisu nimalo zadovoljni jer je Hotel Zeleni vir i Tranzit restoran pedesetak metara do njega izgrađen sredstvima Skrajana, tvrtka Goranin Delnice ga je praktično dobila gratis, za badava, a propašću Goranina, otvaranjem stečaja stečajni upravitelj mr. Emil Crnković nije ništa učinio da bi se objekti revitalizirali ili npr. vratili Skradu. Prodajom tih objekata za oko 120 tisuća eura ništa nije vraćeno Skradu koji ih je i izgradio. Jesu li ti objekti mogli doći natrag Skrajanima, to je pitanje koje je zanimalo mnoge Skrajane od kako su oni ponuđeni na licitacijama početkom 2003. godine i kasnije prodani.

Tako danas, nakon jedanaest godina, ponos Skradskog turizma stari hotel Zeleni vir trpi svoju tužnu sudbinu i sve je u lošijem stanju, bolesnik je to koji je na samrti, jer u dogledno vrijeme može se očekivati njegovo sve brže propadanje. S druge strane Tranzit u kojem je donedavno još radio restoran, pekara i kafić, ostao je na kafiću u zakupu…Skrad tako ponovno nema objekat prehrane…pa se ponovno svrstava u red malog broja goranskih općinskih središta koja ne nude hranu u svom mjestu te će se sigurno opet vratiti na aktualni sat sjednica Općinskih vijeća kroz pitanja vijećnika načelniku Općine Damiru Grguriću. Tako se objekti u centru Skrada vrte u začaranom krugu u kojem će propasti do kraja jer bez razvojnih planova vlasnika ostat će zatvoreni, devastirani i bezvrijedni kroz nekoliko godina ???