Južina uz povremeno jak vjetar i temperaturu 7 do 8 Celzija nije spriječila obiteljska okupljanja i odlazak na misne obrede kojima je obilježen najradosniji kršćanski blagdan i na području Općine Skrad. Postavljene jaslice izravno su ukazivale na događaj koji se proslavlja – noć Isusova rođenja i jasnog označavanja da se on rodio u štalici. U njima su likovi Isusa, Marije i Josipa, pastira, trojice mudraca i njihove pratnje, vola i magarca te ovaca i deva.

Stanovnici općine Skrad su najradosniji katolički blagdan Božića, slavljenje Kristovog rođenja, obilježili s dvije svečane pjevane mise, prvo u crkvi Sv. Izidora u Divjakama i u ponoć u skradskoj crkvi Sv. Antuna. U Divjakama je održana prva, mala Polnočka, za koju je želja vlč. Stjepana Porkulabića da postane dječja Polnočka. Vlč. Porkulabić se u obraćanju vjernicima osvrnuo na značaj Boga u životu čovjeka, značaj mira i dobra u suživotu ljudi.

„Danas smo svjedoci tužnih sudbina kada ljudi završavaju na ulici. Ne dopustimo da se povijest ponavlja, pomozite jedni drugima, imajte vjere, nade i hrabrosti živjeti… Čovjek je miljenik Boga, još od postanka svijeta kada nas je Bog stvorio i postavio na Zemlju. Kada nam je najteže Bog će nam pomoći.

Neka bude prisutan među nama svakodnevno, ne samo kada nam treba Božja pomoć. Mali Bog, Božić, dijete u štalici, došao je na svijet sa namjerom da se nastani među nama, da nas vodi kroz život, primite ga u svoje domove…

Svima Vama želim stisnuti ruku i svima Vama želim radosnu, mirnu i blagoslovljenu Božićnu noć. Prenesite moju čestitku bolesnima i nemoćnima koji danas nisu ovdje među nama,“ zaključio je vlč. Porkulabić mise u Divjakama i Skradu.

Na misama, naročito u Divjakama, je bilo dosta mladih, male djece što je vlč. Porkulabić primijetio rekavši kako mlade treba odgajati u duhu kršćanstva i hrvatske tradicije te je ujedno zahvalio obitelji Štefančić na uređenju crkve u Divjakama kao i Skrajanima koji su uredili skradsku crkvu.