Članice udruge „Skradska žena“ na svojoj su Izbornoj skupštini ponovno za predsjednicu udruge izabrale Mariju Božičević. Marija Božičević je u izvješću o radu udruge još jednom istakla značaj ove jedine ženske udruge u Skradu i njen doprinos društvenom, kulturnom i socijalnom životu u Općini Skrad. Doprinos udruge je utoliko veći jer je tijekom ovih šesnaest godina iz nje izraslo nekoliko društava kao KUD Zeleni vir, odnosno mješoviti pjevački zbor i folklorna skupina Majžice.

Udruga je čuvarica tradicije i običaja ovoga kraja te je svojim aktivnostima iz zaborava i starih ormara „izvukla“ tradicijska jela, odjeću, rukotvorine… Udruga ima svoju nošnju kojom izlaze na brojne susrete i smotre u Gorskom kotaru, Županiji, Hrvatskoj i susjednoj Sloveniji.

S šesnaest godina iza sebe prepoznatljivi su brend Općine Skrad i odličan promotor osebujnosti svojega kraja. Inače udruga broji tridesetak članica te u sklopu nje djeluje folklorna skupina Majžice.

Žene je pozdravila donačelnica Općine Skrad Natali Ribić. Što se financiranja tiče novca je dovoljno, no predsjednica Božičević nije zadovoljna tretmanom lokalne samouprave u odnosu na neke druge udruge.

Dopredsjednica udruge je Renata Bukovac, blagajnik Inga Đaković a članice izvršnog odbora Anica Grgurić, Renata Grgurić, Dijana Arbanas, Božica Crnković, Dragica Abramović i Blaženka Ribić te u proširenom odboru još Slavica Šporčić, Vlasta Bauer i Ružica Marincel.