U okruženju bukove šume skradska udruga mladih „INITIUM“ je odlično odradila četvrti po redu Šumski koncert, rock koncert na najvišem mjestu u Hrvatskoj, u Skradskoj dragi, sportskom centru podno Skradskog vrha, na 850 metara nadmorske visine. Iako je vrijeme do kasnih popodnevnih sati držalo u neizvjesnosti organizatore, ipak se razvedrilo te je uz ugodno, malo prohladno vrijeme koncert održan.

Mladi Skrajani su predzadnju subotu kolovoza u večernjim satima organizirali u Skradskoj dragi četvrti „WOODROCK“, šumski koncert na kojem su nastupile rock grupe, Joks iz Delnica, The Knaff iz Ravne Gore, Fingerprint iz Ravne Gore, Atmosfera iz Skrada i Juraj Jurlina & Off Duti iz Valpova. Na kraju zasvirala je sada već poznata grupa Juraj Jurlina & Off Duti koja je bila točka na i ove ljetno predjesenske rock noći u kojoj su Valpovčani svirali mladenački rock, vrlo kvalitetne i pamtljive skladbe koje su se svidjele mlađoj publici, odnosno tinejdžerima. Rocka, od mekog do teškog, bilo je na pretek te su mladi Gorani, njihovi gosti i oni stariji koji su uz rock odrasli, mogli uživati u dobroj glazbi.

Noć uz glazbu brzo je prošla te su u ranim jutarnjim satima mladi Gorani i mladi iz drugih naselja van Gorskog kotara napustili Skradsku dragu i Skrad. Članovi udruge Initium odlično su odradili svoj dio posla, nitko nije ostao žedan, sigurnost je bila dobra kao i atmosfera uz binu gdje su ruke bile većinom u zraku.