Skrajani su i ove godine mirno dočekali subotnju večer, bez pogleda u nebo, jer vrijeme je bilo sunčano i toplo, te se pučka veselica uz Dan Općine, održala na otvorenom, na malom parkiralištu u centru Skrada, u organizaciji Općine Skrad. Oko osam sati otpočeo je program u kojem su podijeljene nagrade Turističke zajednice Općine Skrad.

Ove godine nagrade su primili, za najljepšu okućnicu obitelj Oblak iz Gornje Dobre, za najljepši balkon obitelj Štefančić iz Divjaka, za najljepši prozor obitelj Vesne Jurković Skrad, za najljepši prilaz kući obitelj Šepac iz Tustog vrha i za najljepšu površinu javnog poduzeća Osnovna škola Skrad.

Nagrade su podijelile Ivana Briški Đorđević i zamjenica načelnika Natali Ribić, dok je odluku o ovogodišnjim nagradama donijela komisija koju su činili Ivana Briški Đorđević, Natali Ribić i Igor Bukovac i koja je proteklog tjedna obišla naselja i pogledala okućnice na području Općine Skrad.

O gostima su se brinuli djelatnici restorana Viktorije i kafea Play. Za dobar ugođaj, ples i pjesmu su se pobrinuli članovi sastava Kraljevi ritma koji su do kasnih noćnih sati zabavljali goste.