Uz Dan Općine Skrad Kinološko društvo Skrad uz potporu Općine Skrad organiziralo je smotru i reviju pasa uz desetgodišnjicu rada društva. U nedjeljno jutro na prostoru Skradske drage okupilo se više od trideset vlasnika sportskih i lovačkih pasa.

Prisutne je pozdravio u ime kinološkog društva Miroslav Grgurić a smotru je otvorio načelnik Općine Skrad Damir Grgurić. Upute vlasnicima pasa o smotri i reviji dao je međunarodni kinološki sudac svih skupina pasa Vibor Ježek a potom su svi psi „prošetali“ ispred suca i zapisničarskog stola.

Završetkom ocjenjivanja, nakon kratke stanke, proglašeni su najljepši psi. Najljepši autohtoni pas smotre postao je posavski gonič Cura, vlasnika Dmitra Škorića iz Stare Sušice a najljepši mladi pas smotre postao je oštrodlaki jazavčar Iko, vlasnika Antona Loknera iz Vrbovskog.

Najljepši pas smotre postao je Australian sky terijer Darsa vlasnice Ksenije Litović iz Rijeke dok je najljepši pas revije bavarski krvosljednik Žati Filk vlasnika Matije Jerbića iz Delnica. Pobjednici su nagrađeni peharima a nakon proglašenja smotra je zaključena domjenkom za sve prisutne vlasnike pasa i goste ovogodišnje revije koju je odlično organiziralo Kinološko društvo Skrad.

POBJEDNICI SMOTRE I REVIJE

KAD PAS NEĆE HODATI VLASNIK GA NOSI…