U mjesnoj crkvi Sv. Antuna petnaestero mladih, učenika osmog i prvog razreda srednje škole, Dario, Robert, Sven, Nikolina, Leopold, Ivan, Sandi, Saša, Lea, Dora, Denisa, Domagoj, Branimir, Magdalena i Danijel stupili su u stalež kršćanske zrelosti primivši pečat dara Duha Svetoga – sakrament sv. potvrde (Krizme) u pratnji svojih kumova.

Sakrament Svete potvrde predvodio je mons. Nikola Uravić, rektor riječkog bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ uz skradskog župnika vlč. Stjepana Porkulabića i župnika iz Brod Moravica vlč. Mate Vukovića. Pozdravni govor u ime svih krizmanika je izrekao Leopold Jurković, dok se Nikolina Srkoć zahvalila mons. Uraviću u ime krizmanika a Magdalena Drvar je predala buket cvijeća u znak zahvalnosti.

U propovijedi mons. Uravić je pozvao krizmanike da i nakon primanja ovog sakramenta, sakramenta kršćanske zrelosti, ostanu aktivni u svojoj župnoj zajednici. Nakon propovijedi i ispovijesti vjere svaki krizmanik je, uz pratnju svog kuma, pristupio k mons. Uraviću koji je uz riječi “Primi pečat dara Duha Svetoga!” pomazao čelo svakog krizmanika svetim uljem koje se naziva krizma. Na taj način simbolično je označen silazak Duha Svetoga na svakog krizmanika.

Misu su pjesmom uveličali članovi crkvenog zbora a nakon završetka mise mons. Uravić se fotografirao s krizmanicima, velečasnim Porkulabićem i vjeroučiteljicom Katarinom Bertović koji su pripremali krizmanike za dostojno primanje ovog sakramenta.