Proteklog vikenda uz prohladno vrijeme, s malo kiše, malo sunca, po vremenu koje ne odgovara nijednoj manifestaciji, a pogotovo ne „Desetim jubilarnim Danima šibe i ribe“, turističko-gastronomske manifestacije u Kotoribi čiji je organizator i domaćin bila Općina Kotoriba. Usprkos tome može se reći da je ona uspjela i postala je zaštitni znak Kotoribe jer je to manifestacija koja u Kotoribu dovodi ljude iz različitih dijelova Međimurja i šire.

Ove godine gosti Kotoribe bili su i članovi mješovitog pjevačkog zbora KUD-a „Zeleni vir“ te Veseli pajdaši s gitarama i harmonikom koji su svojom pjesmom i svirkom sudjelovali u bogatom popodnevnom nedjeljnom kulturnom programu zajedno s folklorašima i tamburašima KUD-a Kotoriba, malim folklorašima iz OŠ Kotoriba, Kotoripskim mažoretkinjama …

Sve je počelo u subotu popodne Ribijadom-kulinarskim susretom mjesnih udruga u spravljanju ribljih specijaliteta, konkretno fiša i pržene ribe, što znači da se moglo probati i u slast pojesti isto toliki broj pripremljenih receptura.

A da su one bile za prste polizati pokazuje saznanje da se u velikom ugostiteljskom šatoru, gdje su se zbog kiše specijaliteti i pripremali, tražio stol više, a gosti su dolazili sa svih strana. Specijaliteti su se dijelili besplatno i nitko toga popodneva iz Kotoribe nije otišao gladan jer su ponudu sa šaranom na rašljama dopunili ugostitelji iz koprivničkog hotela Podravina. Skrajani su u Kotoribi još razgledali mjesnu Etno zbirku, župnu crkvu, a u Knjižnici i čitaonici i ostavštinu književnika Jože Horvata.