Na jedinom biralištu u Općini Skrad, u Domu kulture, uz sunčano i lijepo vrijeme, biralište je otvoreno u 7 sati a prvi glasači Dražen Tomljanović i Rozana Grbac, oboje iz Skrada ubacili su svoje glasačke listiće u glasačke kutije nekoliko minuta kasnije.

Kandidati za načelnika Općine svoj glas su dali, Damir Grgurić oko 8,35 sati a protukandidat Duško Zatezalo iza 10 sati dok su stranački prvaci SDP-a i PGS-a Dubravko Grbac i Mira Đorđević svoje listiće ubacili u glasačke kutije dvadesetak minuta poslije otvaranja birališta.

Predsjednica Izbornog povjerenstva Darija Juričić rekla je kako se glasovanje u Domu kulture odvija bez poteškoća. Ambulantno glasanje po telefonskim pozivima birača koji ne mogu doći zbog bolesti na glasovanje imat će priliku glasovati kod kuće koje će započeti iza 16,00 sati kada će te birače posjetiti članovi biračkog odbora.

Predsjednica biračkog odbora je Matea Crnković, zamjenica Ana Crnković te članovi Igor Crnković, Mirjana Crnković Rupe, Nives Abramović, Bruno Arbanas, Rozana Grbac, Dario Podnar, Matea Tomić i Hrvoje Zatezalo. U Izbornom povjerenstvu su osim gđice. Juričić još Jelena Basta Mance, Sanda Buban, Jasminka Lozer, Vesna Šnajdar Glad i Anita Rački. Bolesni i nemoćni, nepokretni građani Skrada mogu se za glasovanje prijaviti za ambulantno glasovanje na telefon 810-680.

Do 10,00 sati glasalo je 250 glasača od 958 na biračkom popisu ili oko 26 posto. Do 14 sati glasalo je oko 450 birača ili 47 posto.Do 17 sati glasalo je oko 600 glasača ili oko 63 posto. Do 18,45 glasalo je oko 650 glasača ili oko 68 posto.