Protekle nedjelje, u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Skradu, obilježen je dan posvećen svim majkama – Majčin dan. Majčin dan se tradicionalno obilježava druge nedjelje u mjesecu svibnju.

Crkva sv. Antuna Padovanskog bila je ispunjena školskom djecom koja su na misu došla sa svojim majkama i bakama. Župnik Stjepan Porkulabić se, u propovijedi, osvrnuo na majčin dan. Djeci je poručio kako trebaju poštivati i voljeti svoje majke, dok je majkama poručio da trebaju biti primjeri svojoj djeci. „Vaša djeca vas gledaju i čine ono što i vi činite jer ste vi njima najveći uzor,“ poručio je velečasni Porkulabić majkama.

Na kraju mise su učenici 4. razreda Petra Rupe, Marijana Božić i Leo Žagar pročitali pjesmice posvećene svojim majkama koje su oni napisali. Nakon mise svako dijete je svojoj majci i baki odnijelo cvijet i čestitku. Čestitke su izradili učenici 4. razreda. U oku mnogih majki i baka zablistale su suze a molitve zahvale za njihovu djecu poletjele su put neba Majci svih majki, Djevici Mariji.