U župnoj crkvi Sv. Izidora-ratara u Divjakama svečanom pjevanom misom obilježen je njen zaštitnik Sv. Izidor. Uz prisustvovanje brojnih vjernika svečanu misu vodio je vrlo nadahnuto vlč. Giuseppe, Josip, Vosilla iz Bakra uz pomoć domaćina vlč. Stjepana Porkulabića.

Misu je započeo čestitkom vjernicima te vlč. Porkulabiću u povodu Sv. Izidora, zaštitnika crkve u Divjakama. U obraćanju vjernicima vlč. Vosilla je rekao:”Posebno pozdravljam vašeg župnika Stjepana Porkulabića. Znamo se dugi niz godina no ja sam danas prvi put ovdje. Dva su sveca Izidora, vi slavite Izidora ratara koji je čitav život radio kao seljak, ratar. Njegova je vjera bila velika i vodila ga je kroz život. Imajte vjere i radite, to je bit života. Svaki posao je častan, ako se pošteno i časno radi, raditi je radost. Novac nije najvažnija stvar u životu. Neka vas vjera, rad i ljubav prema bližnjemu vode.”

Na kraju mise vlč. Stjepan Porkulabić je zahvalio vlč. Vosilli te vjernicima koji su se, usprkos kišovitom vremenu, odazvali te svojim prisustvovanjem obilježili svečanost proslave Sv. Izidora. Po završetku svete mise nastavljeno je druženje župljana i gostiju ispred crkve Sv. Izidora uz kobasice, kolače, sok i vino.