U skradskom Domu kulture odigrano je 17. otvoreno prvenstvo Općine Skrad u šahu koji je organizirala Šah škola Goranka i njen voditelj Zdenko Jurković iz Ravne Gore te Općina Skrad.

Na početku turnira podijeljene su diplome učenicima skradske škole koji su tjedan dana prije odigrali svoje prvenstvo u šahu a potom je načelnik Općine Damir Grgurić otvorio natjecanje kojemu se odazvalo 28 šahista s područja PGŽ i susjedne Slovenije. Zbog školskih i radnih obveza nisu nastupili najbolji skradski šahisti Barbara Rački, Domagoj Grgurić i Tomislav Brenc.

Nakon šest kola najbolji je bio, već stalni gost na turniru, Vinko Kobe iz Starog trga ob Kolpi, iz susjene Slovenije s 5,5 bodova. Drugi je bio Zdenko Jurković iz Ravne Gore s 5 bodova kao i treći Ivan Trošelj iz Rijeke. Najbolji junior je bio Andrija Kauzlarić iz Ravne Gore s 4,5 boda kao i najbolja žena Mateja Jakovac iz Delnica.

Najbolji kadet bio je Matija Ožanić iz Ravne gore s 4 boda kao i najbolji mlađi kadet Karlo Gašparac iz Rijeke. Najbolji Skrajan na ovom turniru bio je Dario Injić s 3,5 boda.