Osnovna škola Skrad započela je nastavnu godinu primanjem učenika prvog razreda i njihovih roditelja. Svi su se učenici okupili u holu škole te ih je nakon pozdrava Domovini pozdravio ravnatelj škole Vjekoslav Pintar te načelnik Općine Skrad Damir Grgurić, koji je istaknuo kako je Općina Skrad ove godine sufinancirala nabavu udžbenika za svu djecu s područja Općine te darovala roditeljima prvaša komplet udžbenika te školske torbe.

Sve učenike su na školskim klupama dočekale knjige koje su učenici preuzeli uz kontrolu svojih razrednika. Prvaši i njihovi roditelji su pod paskom učiteljice Nelice Udvardi odradili zajednički prvi sat dobivši osnovne upute što ih čeka tijekom prve godine njihovog školovanja, a potom su roditelji bili kod ravnatelja na jutarnjoj kavi zajedno s načelnikom Općine tijekom koje se najviše razgovaralo o djeci i njihovim prvim danima koje će provesti u školi.

Učitelji su prvi dan proveli upoznavajući učenike s nastavnim planovima i programima te aktivnostima koje ih očekuju tijekom godine, kao i s kućnim redom škole te pravilnikom o ocjenjivanju. Završetkom nastave svi učenici i njihovi učitelji bili su na svetoj misi uz početak nove školske godine koju je vodio vlč. Stjepan Porkulabić.

Ove godine broj djece je manji za šest učenika tako da matičnu školu polazi 50 učenika, od toga ima 5 učenika prvog razreda dok Područnu školu u Kupjaku polazi 6 učenika, jedan prvašić, dva učenika drugog i troje trećeg razreda.

Sveukupno skradska škola ove godine ima 56 učenika što je manje u odnosu na prošlu školsku godinu tako da škola ima četiri čista razredna odjela u višim razredima te dva u mlađim razredima te dva kombinirana razredna odjela u mlađim razredima, jedan u Skradu i jedan u Kupjaku. Školski prijevoz koristi osam učenika putnika iz Kupjaka te tri iz Divjaka.

S radom je započeo i dječji vrtić pri školi te je prvog dana u vrtiću bilo 21 dijete od upisanih 21. Vrtić je tijekom jutra, doručka posjetio i načelnik Općine Damir Grgurić koji im je darovao tortu za početak rada.