Žitelji Zakrajca Brodskog svečano su obilježili svog zaštitnika Svetog Roka misom u obnovljenoj kapelici na kraju sela. Kapelicu posvećena Sv. Roku izgradili su seljani 1849. godine. 2011. godine započela je uz financijsku i drugu pomoć obnova kapelice koja je svečano otvorenje imala uz blagdan Sv. Roka, protekle subote. Obnovu je vodila obitelj Beljan, Josip i Božica a svesrdno su pomagali ostali seljani te Šumarija Skrad, Općina Skrad i tvrtka Sanik iz Donje Dobre.

Misu uz otvorenje vodio je skradski župnik, vlč. Stjepan Porkulabić uz domaćina Marijana Markanovića iz Broda na Kupi. Početkom mise kapelica je blagoslovljena a potom je vlč. Porkulabić rekao:„Sv. Rok zaštitnik je oboljelih od raznih bolesti, invalida, kirurga, protiv bolesti životinja, zaštitnik je sviju nas, svih hodočasnika prisutnih danas i zahvaljujući njemu, danas smo se okupili kod kapelice posvećene njemu“.

Vlč. Markanović zahvalio se obitelji Beljan i svim pokroviteljima koji su doprinijeli obnovi kapelice. Na kraju mise održan je blagoslov cvijeća, svi prisutni mogli su kući ponijeti grančicu breze dok su Zakrajčani sve počastili janjetinom, čobancem, kobasicama i pićem.