Općina Skrad biva iz dana u dan sve starija, mladi iseljavaju u veće sredine zbog posla, stariji ostaju na ognjištima, sve više je sprovoda pa tako i sve više obiteljskih kuća ostaje prazno, bez života. Kako se dio tih kuća ne održava one postaju ruševne, odnosno opasne za susjede, za ljude koji se kreću ulicama i za prometovanje automobila. Na vijećničko pitanje Šime Jaške, na aktualnom satu posljednje sjednice Općinskog vijeća, kako riješiti ruševne kuće, kao npr. na ulazu u Skrad, koje uz to i nagrđuju dijelove Skrada te ugrožavaju sigurnost pješaka i prometa načelnik Damir Grgurić je odgovorio kako će se takve građevine prijaviti građevinskoj inspekciji koja je nadležna za ta pitanja.

Dr. Josip Grgurić ponovno je otvorio pitanje parka, pitajući što se namjerava poduzeti da se park uredi prema projektu tvrtke Oleander. Načelnik Grgurić kratko je odgovorio kako će se park zasaditi višim i jačim sadnicama što je i učinjeno sredinom lipnja.

Posljednje pitanje Aktualnog sata ticalo se kamiona koji za Šumariju Skrad izvoze trupce i koji su, po mišljenju većine prisutnih vijećnika, pretovareni. Načelnik je odgovorio kako privatni prijevoznici pretovaruju kamione zbog zarade, dok je predsjednik Vijeća Crnković dodao kako bi trebalo tražiti ograničenje osovinskog pritiska na području općinskih i županijskih prometnica, ali i bolju kontrolu i vaganje od strane inspekcije. »Hrvatske šume malo daju kroz šumski doprinos koji se većinom potroši za hodanje za šumarijom i popravak prometnica kojima se izvlače trupci«, zaključio je načelnik.