Umirovljenici Gorskog kotara, bivše općinske udruge Delnice, iz Delnica, Brod Moravica, Ravne Gore, Fužina, Lokava i Skrada okupili su se na 17-im susretima u Skradu. Oko tristo umirovljenika provelo je proteklu subotu natječući se u boćanju, streljaštvu, kuglanju, šahu i pikadu. Natjecanja su održana u Skradskoj dragi te Bukovom vrhu i Skradu.

Susrete je otvorio predsjednik skradske udruge Zdravko Jurković, a prisutne umirovljenike su pozdravili načelnik Općine Skrad Damir Grgurić te Maks Štimac u ime koordinacije Goranskih umirovljenika i Vilko Klobučar ispred izvršnog odbora Matice umirovljenika PGŽ. Ovogodišnje susrete, osim sportskog karaktera, obilježilo je aktivno druženje umirovljenika uz pjesmu i ples završetkom sportskih nadmetanja.

Završetkom natjecanja svi su se okupili u Skradskoj dragi gdje su nakon ručka najboljima podijeljene medalje i priznanja za sudjelovanje. Na kraju su zasvirali Veseli pajdaši te je uz polke i valcere, ples i pjesmu nastavljeno druženje goranskih umirovljenika.

Uz to članovi oldtajmer kluba Delnice su se na pola sata zaustavili na svom putovanju Gorskim kotarom u Skradskoj dragi sa svojim limenim ljubimcima. Završetkom proglašenja rezultata predsjednik skradskih umirovljenika Jurković je naglasio kako je uz sportska nadmetanja važnije bilo druženje, pjesma i ples. Ujedno je zahvalio pokrovitelju Općini Skrad kao i svima koji su pomogli da susreti budu besprijekorno organizirani.

Najstariji umirovljenik na današnjim susretima bio je 94- godišnji Delničanin Rudolf Žorat.

Rezultati susreta umirovljenika:

Streljaštvo: 1. Ravna Gora I. – 85 krugova, 2. Fužine – 73 kruga, 3. Delnice – 72 kruga

Kuglanje (muški): 1. Ravna Gora I. – 245 čunjeva, 2. Delnice – 220, 3. Skrad – 188

Kuglanje (žene): 1. Brod Moravice – 77 čunjeva, 2. Skrad II. – 77, 3. Skrad I. – 73

Pikado: 1. Ravna Gora II. – 493 boda, 2. Brod Moravice – 491, 3. Skrad I. – 455

Šah: 1. Delnice I. – 10,5 bodova, 2. Brod Moravice – 10 bodova, 3. Lokve – 8,5 bodova

Boćanje (muški): 1. Lokve II., 2. Ravna Gora II., 3. Brod Moravice I.

Boćanje (žene): 1. Brod Moravice, 2. Ravna Gora, 3. Skrad