Sv. Antun Padovanski, zaštitnik Skrada i njegovih žitelja svečano je obilježen pjevanom misom koju je vodio vlč. Mate Vuković uz pratnju pjevača župskog zbora.

U svom obraćanju vjernicima, kojih se podosta skupilo iz župe Skrad i okolnih mjesta, vlč. Vuković ispričao je vjernicima životni put Sv. Antuna Padovanskog koji se rodio 1195. godine u Lisabonu, glavnom gradu Portugala. Krsno mu je ime bilo Ferdinand. Ostavivši svijet i stupivši u red sv. Franje, dobio je ime Ante, a kako je 1231. godine umro u talijanskom gradu Padovi i tu počivaju njegovi ostaci, dobio je naslov Padovanski te naglasio značaj Sv. Antuna u životu svakog čovjeka. „Živite život kao Sv. Antun koji je svoje bogatstvo i plemićko podrijetlo pretpostavio vjeri u Boga. Sv. Antun je bio jedan od najvećih i najutjecajnijih navjestitelja Marijine slave u Crkvi, propovjednik njezina uzvišenog i primjernog života, tumač svega što ona znači za kršćanski život i njezine štovatelje. Pustimo da nas on vodi stazama božjim… “, zaključio je vlč. Vuković.

Završetkom mise pjevački zbor KUD-a Zeleni vir“ otpjevao je više pjesama koje su izmamile pljesak prisutnih vjernika i pritom je vlč. Stjepan Porkulabić zahvalio zboru na odličnom programu koji je zbor izveo.

Za mnogobrojne vjernike koji su prisustvovali proslavi dana Župe Skrad pripremljen je domjenak na otvorenom te su nakon mise svi mogli uživati uz kobasice, kolače i razne napitke uz svirku Veselih pajdaša.