Na terenima uz Lovačku kuću Šerementovo i Biljevini kod Zalesine održano je županijsko natjecanje u radu pasa ptičara. Ujedno je to bilo izborno natjecanje za državno natjecanje u Sinju. Natjecanju su bili nazočni lovci i psi iz Primorsko-goranske, Istarske i Karlovačke županije.

Natjecanje je otvorio predsjednik LD „Jelen“ Skrad-Ravna Gora Vinko Abramović. Nazočni su bili predsjednik lovačkog saveza PGŽ Duško Hobar, predsjednik komisije za lovnu kinologiju Josip Turina te suci Drago Šentić i Milan Čulinović. Kako bi se natjecanje moglo odvijati u lovište je pušteno 35 fazana, kojih će dio i ostati na tom prostoru. Nakon održanog natjecanja najuspješniji pas u radu je bila kuja Dara, oštrodlaki njemački ptičar, vlasnika Vlade Vidasa iz Velog Lošinja, drugi je bio pas Astor, kratkodlaki njemački ptičar, vlasnika Miroslava Grgurića iz Skrada i treća kuja Alka, engleski seter, vlasnika Nikole Dujmovića iz Omiša. Nakon natjecanja izabrana je ekipa koja će zastupati PGŽ na državnom natjecanju u sastavu: psi Dara, Astor i Dem.

Druženje lovaca nastavljeno je nakon natjecanja uz lovački gulaš kod Lovačke kuće Šerementovo i načelnu suglasnost da se i iduća natjecanja i smotre pasa odvijaju na prostorima LD „Jelen“ jer je organizacija natjecanja bila besprijekorna.

V.P.18/IX./2005.