Važnije odluke vijećnika Općinskog vijeća Općine Skrad na 20 sjednici su vezane uz prvo, davanje četiri nepovratne stipendije za učenike deficitarnih zanimanja tipa kuhar, pekar, konobar… te drugo, kontrola opreme koncesionara koji obavljaju zimsko održavanje cesta na području Općine Skrad koja bi se trebala obaviti do sredine studenog. U raspravi o tim pitanjima sudjelovali su dr. Josip Grgurić koji je umjesto dvije stipendije predložio četiri s čime su se ostali vijećnici složili, dok su o zimskom održavanju u raspravi sudjelovali vijećnik Draženko Žagar i načelnik Damir Grgurić. Uz to vijećnici su prihvatili polugodišnje izvješće načelnika Grgurića, uz dva glasa protiv oporbenih vijećnika, dr. Grgurića i Šime Jaške. Dr. Grgurić se nije složio s tezom o turizmu, koji je u izvješću, po mišljenju dr. Grgurića marginaliziran. Nadalje vijećnici su prihvatili odluku kojom će se raspisati natječaj za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Skrad kao i o vrijednosti, cijene legalizacije nezakonito izgrađenih zgrada i objekata na području Općine. Državno zemljište imat će cijenu do 10 tisuća kn, dok će legalizacija u prvoj zoni stajati 20 kn, drugoj 12 i trećoj 4 kn po metru kvadratnom.

Ima li Komunalac snage?

U aktualnom satu povela se rasprava o radovima na sustavu odvodnje te polaganju vodovodne mreže u dijelovima Skrada. Vijećnici Rupe, Jaška, zamjenica načelnika Mira Đorđević i načelnik Damir Grgurić osvrnuli su se na odvijanje radova. Naročito su oštri bili vijećnik Milivoj Rupe te zamjenica i načelnik Općine koji su rekli kako su radovi već trebali biti pri kraju zbog izuzetno dobrih vremenskih prilika ove godine, pri čemu su više kritika uputili prema Komunalcu koji nije stizao obaviti određene radove ili je u tome bio vrlo spor. Gđa. Đorđević, koja je i član Nadzornog odbora Komunalca, je na kraju dodala:“Svi smo svjedoci kako se odvijaju radovi u Skradu. Komunalac je najodgovorniji za nemarno odvijanje radova na odvodnji i vodoopskrbi. Vrijeme je bilo idealno. Nije samo naša općina nezadovoljna Komunalcem već i neke susjedne. Treba preispitati i izvršiti uvid u rad Komunalca“. Načelnik Grgurić je uz iste primjedbe dodao kako je Općina osigurala sredstva za izmjenu vodovodne mreže u iznosu od preko 300 tisuća kn, pritom spomenuvši kako su cijene za vodoopskrbni sustav koji radi Komunalac jedan i pol puta više od cijena radova na sustavu odvodnje (kod odvodnje iskop 50 kn po metru, kod vodovodne mreže 135 kn).

Jesu li gradilišta na čekanju?

Skrad je, po svemu sudeći, za neko vrijeme stao s prodajom građevinskih parcela na obroncima Tustog vrha. Županijski sud je zemljište na koje polaže pravo obitelj Zorko presudio Općini Skrad no obitelj Zorko ulaže žalbu na presudu. Pred više mjeseci došlo je do nagodbe između obitelji Zorko i Općine Skrad, no odvjetnički ured koji zastupa Općinu nije povukao tužbu na Županijskom sudu. Je li zakazao odvjetnički ured ili netko drugi, zapitali su se vijećnici Rupe i Jaška…

pogledajte što je rečeno na sjednici vijeća 22.9- 2009. kliknite – preuzmi

preuzmi