Osnovna škola Skrad započela je nastavnu godinu primanjem učenika prvog razreda i njihovih roditelja. Svi su se učenici okupili u holu škole te ih je nakon pozdrava Domovini pozdravio ravnatelj škole Vjekoslav Pintar te načelnik Općine Skrad Damir Grgurić, koji je istaknuo kako je Općina Skrad ove godine sufinancirala nabavu udžbenika za svu djecu s područja Općine te darovala roditeljima prvaša po 250 kn za torbe i školski pribor.

Sve učenike su na školskim klupama dočekale knjige koje su učenici preuzeli uz kontrolu svojih razrednika. Prvaši i njihovi roditelji su pod paskom učiteljice Nelice Udvardi odradili zajednički prvi sat dobivši osnovne upute što ih čeka tijekom prve godine njihovog školovanja, a potom su roditelji bili kod ravnatelja na jutarnjoj kavi tijekom koje se najviše razgovaralo o djeci i njihovim prvim danima koje će provesti u školi.

Učitelji su prvi dan proveli upoznavajući učenike s nastavnim planovima i programima te aktivnostima koje ih očekuju tijekom godine, kao i s kućnim redom škole te pravilnikom o ocjenjivanju. Završetkom nastave svi učenici i njihovi učitelji bili su na svetoj misi uz početak nove školske godine koju je vodio vlč. Stjepan Porkulabić.

Ove godine broj djece je identičan prošlogodišnjem broju tako da matičnu školu polazi 55 učenika, od toga ima 5 učenika prvog razreda dok Područnu školu u Kupjaku polazi 7 učenika, dvoje prvašića, tri učenika drugog i dvoje trećeg razreda. Sveukupno skradska škola ove godine ima 62 učenika što je isto kao prošle školske godine tako da škola ima četiri čista razredna odjela u višim razredima.te tri kombinirana razredna odjela u mlađim razredima, dva u Skradu i jedan u Kupjaku.

S radom je započeo i dječji vrtić pri školi te je prvog dana u vrtiću bilo 17-ero djece od upisanih 18. Tako je tijekom jutra, doručka vrtić posjetio i načelnik Općine Damir Grgurić koji im je darovao tortu za početak rada.