Skrad je bio domaćin streličarima iz Rijeke, Ogulina, Zagreba, Siska, Osijeka koji su svoje umijeće pokazali na terenima Sportskog parka Skradska draga.

Dan prije u večernjim satima u Domu kulture održana je vrlo zanimljiva multimedijalna prezentacija streličarskog sporta tijekom koje su posjetioci i zainteresirani mogli pitati izvršnog direktora Hrvatskog streličarskog saveza gosp. Alojza Mausera i Alena Kiđemeta, predsjednika povjerenstva za razvoj, što ih zanima ili upoznati i primiti u ruke izloženu streličarsku opremu.

Subotnje natjecanje okupilo je sedamnaest natjecatelja u raznim kategorijama, goli luk, složeni luk, olimpijski luk na udaljenostima od 30, 50 i 70 metara, od dječaka do veterana. U ime organizatora Općine Skrad njen predsjednik Dubravko Grbac na kraju natjecanja prisutnim natjecateljima uručio je medalje i prigodne nagrade, svima je zaželio još bolje rezultate, sretan povratak kućama i pripomenuo kako ovo natjecanje postaje dio kalendara Hrvatskog streličarskog saveza , uz napomenu: „Nadamo se da ćete nam omogućiti da se ovaj turnir smjesti u drugu subotu lipnja svake godine, jer je to vikend uoči Dana skradske Župe, prije kraja nastavne godine u školama a time bi mnogo više gledatelja, naročito mladih prisustvovalo ovom natjecanju,“ zaključio je Dubravko Grbac.

Ovo natjecanje trebalo bi biti poticaj bavljenja mladih streličarstvom i osnivanjem kluba. Streličarstvo je sport kojim se zaista mogu baviti i muškarci i žene svih starosnih razina. Taj sport zahtijeva smirenost i koncentraciju, omogućava boravak i kretanje u prirodi, a u zimskom razdoblju u sportskoj dvorani, tako da se aktivnosti odvijaju tijekom cijele godine. Ovim sportom se rekreativno ili kao natjecatelji mogu baviti svi.

V.P.20/VIII./2005.