Skrađani su ove godine mirno dočekali subotnju večer, bez pogleda u nebo, jer vrijeme je bilo odlično, sunčano i toplo, te se pučka veselica uz Dan Općine, održala na otvorenom, na malom parkiralištu u centru Skrada. Oko šest sati otpočeo je kratki program u kojem su se Skrajanima i njihovim gostima predstavili članovi sve popularnije skupine „Ausvinkl“ vokalno instrumentalnim pjesmama na ravnogorskom dijalektu.

U pauzi iza osam sati podijeljene su nagrade Turističke zajednice Općine Skrad. Ove godine nagrade su primili, obitelj Grgurić, Planina 23 za okućnicu, obitelj Božičević za balkon, obitelj Beljan za prozor, obitelj Jerbić za verandu i PINS Skrad za javnu površinu. Nagrade su podijelile podijelila Ana Crnković i Ivana Briški Đorđević, dok je odluku o ovogodišnjim nagradama donijela komisije koju su činili Ivana Briški Đorđević, Draženko Žagar, Katarina Bertović i Igor Bukovac, koja je proteklog tjedna obišla naselja i pogledala okućnice na području Općine Skrad.

Da bi sve bilo kako treba pobrinula se Općina Skrad pripremivši za sve prisutne večernju okrjepu, ove godine fažol i vino, koji su podijelili ugostitelji Viktorije, dok su svi mogli popiti piće na štandovima i terasama Viktorije, kafea Play, kafea Stop i kafea Milano. Za dobar ugođaj, ples i pjesmu, su se pobrinuli članovi trija Gorani koji su do kasnih sati zabavljali goste.