Mjesec prosinac svjedočit će zatvaranju jednog od najstarijih kafića u Skradu. Zatvara se kafe bar Amadeus, jedan od najstarijih, po stažu, ugostiteljskih objekata u Skradu.

UO Poky, vlasništvo Antona Abramovića, s prvim danom prosinca zatvorit će vrata kafea nasuprot Doma kulture. Anton Abramović, koji je zadnjih godina imao u zakupu objekt u vlasništvu Antona Tonija Kružića, kaže:“Recesija i zabrana pušenja prisilila nas je odustati od nastavka zakupa koji je financijski postao neisplativ. Uz to vlasnik objekta nije ulaganja u prostor ili izmjene u prostoru želio odbijati od cijene najma što je dodatni razlog što se unutrašnjost kafića nije promijenila zadnjih godina bitno nabolje“.

Naprotiv, pokušajem vlasnika da pregradnjom uredi kuhinju, kako govore njegovi danas sve rjeđi gosti, kafić je izgubio dio prostora za goste i starog izgleda iz vremena kada su vlasnici bili obitelj Jakovac. Uz to često je zbog puštanja glazbe u lokalu dolazilo do susjedskih razmirica jer se objekt vanjskim zidom naslanja na susjednu privatnu obiteljsku kuću. Sve to zajedno, te mjesečni zakup od 460 eura i režijski troškovi izjedali su ionako malu zaradu u ovo vrijeme recesije te doveli do zatvaranja nekada kultnog skradskog kafića.