Prošlog je vikenda Općina Skrad u suradnji s likovnim društvom KVARNER iz Rijeke u Zelenom Viru okupila likovne umjetnike organiziranjem jednodnevne likovne radionice na otvorenom. Mogućnost sudjelovanja bila je otvorena, kako renomiranim umjetnicima tako i početnicima, amaterima uz prijavu na licu mjesta. Namjera organizatora bila je okupiti slikare voljne svojim umijećima oplemeniti prostor Zelenog Vira i tako slikanjem na licu mjesta predivne prirodne ljepote prenijeti na slikarska platna.

Uz svojevrsno ugodno druženje ostvareni su likovni radovi kojima će ubuduće raspolagati Općina za svoje potrebe, bilo za izvorne poklone u primjerenim prigodama ili njihovim izlaganjem u cilju promocije svoga kraja.

O samoj manifestaciji Željko Delač, suorganizator susreta u Zelenom viru kaže:“Slične su manifestacije postale sastavni dio turističkih sadržaja mnogih krajeva, posebice u Istri pa je ovo prigoda da se slični sadržaji uspostave i u ovom prelijepom dijelu Gorskog kotara. Slikanjem petnaestak vrijednih slikarica i slikara s područja Rijeke, prije svega članova dviju likovnih udruga KVARNER i VELI PINEL, te pojedinaca iz Delnica , Brod Moravica i domaćina Skrada nastao je vrijedan fundus umjetničkih radova.“

Želja je organizatora da takva događanja zažive i postanu tradicija svake godine kako bi okupila što veći broj „likovnjaka“ s područja PG Županije, pa i šire. Ujedno je to i svojevrsna promocija Zelenog Vira kroz foto zapise koji u današnje vrijeme moderne tehnologije stižu u mnoge bliže i dalje krajeve Hrvatske i svijeta.