Građani Općine Skrad u nedjelju odlučuju o novom četverogodišnjem mandatu, biraju načelnika i zamjenika načelnika te novi sastav Općinskog vijeća. Za ove lokalne izbore izbor pada na dvije liste, liste SDP-a i koalicije HDZ-a, PGS-a i HSS-a. Na listi za načelnika i zamjenika birat će između Dubravka Grpca i Melite Rački Burić ili Damira Grgurića i Mire Đorđević.

DUBRAVKO GRBAC

DAMIR GRGURIĆ

Za Općinsko vijeće na listi koalicije HDZ-a, PGS-a i HSS-a nalaze se, nositelj liste DAMIR GRGURIĆ, dipl. ing.(HDZ) te MIRA ĐORĐEVIĆ, dipl. ing.(PGS), IVAN CRNKOVIĆ /Bartolov/ (HDZ), KATARINA PODNAR,dipl. teolog(HDZ), MILIVOJ RUPE, oec.(HSS), JOSIP CRNKOVIĆ,ing. (HDZ), DRAŽENKO ŽAGAR, ing.(PGS), NENAD MANCE (HDZ) i HRVOJE ĐAKOVIĆ, ing.(HDZ).

Za Općinsko vijeće na listi SDP-a nalaze se, nositelj liste DUŠKO ZATEZALO te prof. dr. JOSIP GRGURIĆ, ŠIME JAŠKA, mr.ph. MELITA RAČKI BURIĆ, ZDRAVKO JURKOVIĆ, HRVOJE ZATEZALO, dipl.ing.ŽARKO MULC, dipl.ing.PEJO KURTUŠIĆ i dr. med. ĐURĐICA ABRAMOVIĆ.

Izborna kampanja protekla je relativno mirno, građani su u svoje poštanske sandučiće dobili programe obiju lista, održano je više skupova obiju strana u izborima, ima izborne nervoze na obje strane. Ako se sagledaju obje liste, SDP računa na glasove starije populacije i umirovljenika, dok koalicija računa na potporu srednje generacije i mladih. Birači će ovoga puta imati lakši posao, jer trebaju izabrati između dvije opcije. Tko će odnijeti glas više i dobiti izbore pokazat će rezultati po prebrojavanju glasova u nedjelju iza 19 sati. U svakom slučaju netko će pobijediti, netko će se veseliti, netko će tugovati. Hoće li Skrad iz ovih izbora profitirati i krenuti naprijed, bez obzira na pobjednika, vidjet će se u sljedeće četiri godine. U svakom slučaju ni jedna strana nije spremna izgubiti, SDP želi produžiti osmogodišnju vladavinu dok Koalicija želi prekinuti taj niz i vratiti se na čelo Općine. Po anketi na web stranicama Skrad.com prednost ima Koalicija, no to su glasovi onih koji imaju Internet.

Skrađani će u nedjelju odlučiti kamo će Skrad krenuti, lijevo ili desno.