Blagdan Presvetog Trojstva okupio je uz kapelicu u Bukovom vrhu mještane sela te vjernike iz okolnih naselja. Oko male kapelice iz 1908. godine bilo je i mnogo mještana koji žive van sela.

Svečanu pjevanu misu vodio je vlč. Stjepan Porkulabić koji je naglasio značaj Boga u životu čovjeka, kojeg nažalost danas traži sve manje ljudi iako su kršenjem postali njegov dio. Svoju vjeru u Presveto Trojstvo izražavamo kad god se križamo znakom križa i ispovijedamo: “U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.” Time obnavljamo svoje krštenje jer smo po Isusovu nalogu tako kršteni i krstom posvećeni Ocu i Sinu i Duhu Svetomu.

Vlč. Stjepan Porkulabić je u tijekom mise okupljenima rekao:“ Želimo počastiti okupljeni ovdje na blagdan Presvetog Trojstva Boga, okupljeni smo ovdje kako bi slavili svog zaštitnika… Iz ovog ste sela pošli u svijet, i u njega se sve više vraćate. Ne zaboravite u jutro i navečer reći „U ime Oca i Sina i Duha Svetoga“.

Proslava Presvetog Trojstva nastavljena je po misi ispod kapelice uz kolače, sok, vino i pivo…i razgovore i priće kako je bilo nekada kada je selo bilo puno mladih i života.