Gužva je pred školom u Skradu. Generacija 1966./67. je izašla iz škole a pred njom su već čekali godinu dana stariji „učenici“ koji su osnovnu školu završili 1965./66. školske godine. Pedeset godina im je od završetka osmog razreda a bilo ih je 40, iz Skrada i susjednih naselja Kupjaka, Gornje Dobre, Bukovog vrha, Divjaka, Hripca,…

Dvadeset i četiri učenika generacije se oko 18 sati okupilo ispred škole. Uz pozdrave, prepoznavanja, sjećanja na školske dogodovštine započeo je njihov susret. Ulaskom u školu, sjedanje u školske klupe, započela je neformalna prozivka.

Sve je u razredu pozdravio sadašnji ravnatelj škole Vjekoslav Pintar. U ime učenika organizatori okupljanja Branko Kruljac i Zlatko Grgurić zahvalili su se prisutnima na dolasku a ženskom dijelu podijelili su crvene ruže.

Uz obilazak nove škole zaključili su prvi, službeni dio okupljanja, potom su otišli na mjesno groblje zapaliti svijeće svojim preminulim školskim prijateljima koji nisu danas s njima kod Križa a drugi dio nastavljen je u restoranu Viktorija u Skradu.