Uskrs je najveći blagdan kršćanstva, dan je to uskrsnuća Isusa Krista. Uskrs je pomičan blagdan zasnovan na lunarnom kalendaru sličnom ali ne identičnom hebrejskom kalendaru – u zapadnom kršćanstvu Uskrs uvijek dolazi na nedjelju između 22. ožujka i 25. travnja. Ove godine to je 20. travnja.

Na Veliku subotu prema crkvama u Divjakama i Skradu i u rano jutro nedjelje u Kupjaku, na sam Uskrs, pohitali su vjernici na Uskrsni blagoslov. Svima je stalo da za Uskrsni doručak na stolu imaju blagoslovljeno jelo. Kruh, jaja, skradski nadjev, šunka, vino i mladi luk u košaricama nosio se u crkve na najznačajniji kršćanski blagdan.

Vlč. Stjepan Porkulabić održao je u razmaku od dva dana na Veliku subotu dvije mise, u Divjakama i Skradu te u nedjelju tri, Kupjaku, Divjakama i Skradu. Prva misa, već po tradiciji, služena je u Divjakama, u crkvi Sv. Izidora, nekadašnjem župnom središtu, pred oko sto pedeset vjernika čiji su korijeni iz Divjaka, Bukovog Vrha, Hripca i ostalih naselja i zaselaka.

Svim misama zajednička vodilja je bilo Uskrsnuće Isusa koji je podnio žrtvu vjerujući u Boga. U obraćanju vjernicima vlč. Porkulabić je rekao kako je Uskrs blagdan nade, a nada je nešto bez čega je nemoguće ljudski živjeti. Stoga je današnji blagdan poruka da prihvatimo i s Kristom podnesemo sav naš život, naš rad i brige, muke i probleme.

„Isus je noseći svoj križ pokleknuo tri puta, no dizao se i išao dalje. Tako i mi nosimo svoje križeve, nemojmo posustati kada nam je teško, kao što to nije učinio Isus… svima želim blagoslovljen i sretan Uskrs, neka nas sve Krist kroz život vodi…“, zaključio je vlč. Porkulabić.