Pred Božić, na poziv načelnika Općine Skrad Damira Grgurića, u uredu načelnika Općine Skrad su se okupili roditelji i djeca rođena ove 2012. godine. Ove je godine rođeno osmero djece, pet dječaka i tri djevojčica, dva Doriana, Patrik, Noa, Matej i Barbara, Lucija i Laura.

Općina je darovala roditelje iznosom od najmanje 1.500,00 kn za prvo do 2.250,00 kn za četvrto i svako daljnje dijete. Za novorođenu djecu Općina je roditeljima uručila ove godine 13.000,00 kn.

Načelnik Grgurić pozdravio je prisutne roditelje i djecu, čestitao im na prinovama te rekao:“Sretan sam što vam mogu javno čestitati na prinovi u vašoj obitelji te vam osobno čestitati i uručiti skromnu novčanu pomoć. Vjerujte da su ova sredstva koja dajemo dana s radošću u srcu, ona nisu trošak, već ulaganje u budućnost naše Općine. Pružite djeci svu ljubav i pažnju, jer ona im je u ovoj dobi najpotrebnija.“

U neslužbenom dijelu roditelji su se zadržali uz sok, grickalice, kolače u razgovoru s načelnikom Grgurićem a najmlađi Skrajani su iskoristili to vrijeme, neki za razgled ureda a neki su se meškoljili u krilima majki i očeva.