U sportsko rekreativnom centru Skradska draga nogometaši NK „Polet“ odigrali su svoje prve utakmice nakon 1991. godine kad se zbog ratnih opasnosti i odlaska brojnih nogometaša u Hrvatsku vojsku ugasio rad nogometnog kluba. Sportsko rekreativni centar Skradska draga ugostio je nogometaše NK „Goranka“ iz Ravne Gore. Po sunčanom i lijepom vremenu okupilo se oko 350 gledatelja iz Skrada, susjednih Brod Moravica i Ravne Gore koji su mogli pratiti i uživati u igri pionira, seniora i veterana dviju ekipa.

Prvo su na teren izašli najmlađi nogometaši koji su prikazali obostrano dobru igru u kojoj je iskusnija ekipa gostiju pobijedila rezultatom 3 : 1. Za NK „Polet“ nakon 14 godina prvi gol je dao vezni igrač, jedanaestgodišnji Luka Rački.

U drugoj utakmici seniori Poleta su u čvrstoj i dopadljivoj igri nadigrali iskusnije nogometaše iz Ravne Gore rezultatom 2 : 1. Golove za domačina su dali Andrej Mrvoš i Klaudio Kušanić, za goste Danko Grgurić. Nogometaši Poleta su pokazali, usprkos tome što im je to bila prva službena utakmica, da su se treninzi u proteklih skoro tri mjeseca isplatili te da će u nastupajućoj nogometnoj sezoni biti opasan suparnik ekipama koje već duže vremena nastupaju i imaju više iskustva. Ekipa NK „Polet“ sigurno će biti najmlađa ekipa u nastupajućoj sezoni.

Točku na „I“ ugodnog popodneva u Skradskoj dragi stavili su nogometaši-veterani Poleta koji su usprkos godina i kila koje nose pokazali da još znaju igrati nogomet iako ne nastupaju oko 25 godina već jednom godišnje odigravaju utakmicu mlađi – stariji generacija 80-ih godina. Ovog puta suparnik je bila ekipa veterana Goranke koja nastupa u veteranskoj ligi i nakon sata igre rezultat je bio neriješen, 1 : 1. Golove su dali Brkić za Goranku i Zatezalo za Polet.

Proba prije početka natjecateljske sezone za obje ekipe NK „Polet“ prema licima uprave kluba je bila vrlo uspješna. Zadovoljstvo među igračima je također bilo očito. I što je najvažnije igrači koji žive na području dviju susjednih Općina, Skrada i Brod Moravica sada će na neki način čvršće povezati stanovnike naselja ovog kraja. Na kraju nogometašima možemo samo reći: „SRETNO DEČKI !“

V.P.14/VIII./2005.