Stariji ljudi   ne pamti takvu količinu kiše u kratkom vremenu. Prema podacima u nekoliko dana palo je preko 250 litara po kvadratu. Sva ta voda morala se nekamo sliti. Na području Općine Skrad usko grlo je Vražji prolaz u koji se kiša  s obronaka lijevo i desno od  Kupjačkog vrha slijevala prema koritu potoka Jasle koji prolazi Vražjim prolazom. Tako u jednom trenutku koritom nije mogla proći sva voda te se koritom obrušila vodena bujica pomiješana s kamenjem i granama drveća, koja je iz srijede na četvrtak zadnjeg tjedna rujna uništila dio konstrukcije mostića u najužem dijelu prolaza.

Nastala šteta zasigurno je velika, kada i kako će ona biti sanirana teško je reći, u pitanju je, po prognozama JU Priroda godina dana, rekla je Dubravka Kolarić Zatezalo, direktorica PINS-a Skrad koji ima koncesiju nad Izletištem. Ujedno Kolarić Zatezalo moli sve posjetioce i znatiželjnike da se suzdrže od posjeta Izletištu neko vrijeme. Izletište su obišli i predstavnici županijske ustanove JU Priroda, koja upravlja ovim zaštićenim krajobrazom u Općini Skrad i  koja bi po izvidima trebala odraditi zadaće na  procjeni i sanaciji nastalih šteta. Šteta je velika a po prvim procjenama ona je više od milijun kn.   

Izletište je zatvoreno za posjetitelje dok se ne izvrši kompletan pregled i čišćenje prilazne cesta do Izletišta i okoliša Planinarskog doma, staza do slapa Zeleni vir i potočića Curak, staze uz rječicu Iševnicu…te dio staze do mostića u Vražjem prolazu kao i staze koje vode kroz šumsko područje Jasle prema spilji Muževa hiža i ulazu u kanjon Vražjeg prolaza.