KRIŽNI PUT NA SKRADSKI VRH

U utorak, 4. travnja 2023.g. vjernici župe Skrad, ali i okolnih župa zaputili su se na Skradski vrh. Početak je bio u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Skradu. Vjernici su se zatim zaputili autima do ravnice prije Skradske drage. Tamo je župnik izmolio uvodnu molitvu križnog puta i hodočasničkim putem kroz šumu zaputili su se, uz molitvu križnog puta, do kapelice Uznesenja Marijina na nebo. Križni put su predmolili župnik don Tomislav Zečević i vojni kapelan u Delnicama, vlč. Željko Savić. U čitanje postaja rado su se uključile krizmanice Antea, Petra i Christine te ministrantica Ana.

Kod kapelice Marijina Uznesenja na nebo vlč. Savić u zajedništvu s domaćim župnikom je slavio Svetu misu.

VELIKI ČETVRTAK

Misa večere Gospodnje, obred pranja nogu, prijenos Svetih otajstava u pokrajni oltar te večera župnika i apostola.

VELIKI PETAK

Obredi Velikog petka u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Skradu započeli su u tišini prostracijom župnika i službom Riječi. Navještaj Muke po Ivanu čitali su čitači iz Skrada i Kupjaka. Obredi su nastavljeni klanjanjem križu i Svetom pričesti, a zaključeni su molitvom nad okupljenim narodom. Obrede je prikladnom pjesmom pratio Crkveni zbor.

Sve su dodatno uveličali članovi DVD-a Skrad (iz Skrada i Bukovog Vrha) koji su čuvali stražu kraj Isusova groba.

VAZMENO BDIJENJE

Blagoslovom ognja i paljenjem uskrsne svijeće započelo je vazmeno bdijenje u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Skradu. Nakon starozavjetnih čitanja koja govore o Božjoj dobroti i brizi za svoj narod koja su vjernici slušali u mraku s upaljenim svijećama, oglasila su se crkvena zvona navješćujući Isusovo uskrsnuće.

Okupljeni vjernici obnovili su svoja krsna obećanja, a župnik don Tomislav Zečević je blagoslovio vodu kojom je blagoslovio i hranu koju su vjernici donijeli na blagoslov.

Na kraju Svete mise župnik je svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs, uz obilje mira, vjere, nade i ljubavi!

NEDJELJA USKRSNUĆA…

Svečanim Svetim misama proslavljena je Nedjelja Uskrsnuća Gospodinova u svim crkvama naše župe. U Divjakama i u Kupjaku župnik je blagoslovio hranu koju su vjernici donijeli.