Kolovoz je vrijeme kada Općina Skrad slavi svoj dan. Ovogodišnji program proslave traje mjesec dana i započinje ove subote u 8,00 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu pokojnog Dejana Crnkovića, prerano od života otrgnutom, mladiću koji je bio aktivan u skradskom DVD-u i sveprisutan u životu mladih Skrada, a potom oko 9,00 sati započinje malonogometni turnir „Svi za Dejana“ u SRC Skradska Draga.

Sljedeće subote 30. srpnja u 16,00 sati u kuglani „Zeleni vir“ održat će se turnir u kuglanju kojim će biti otvorena i kuglačka sezona 2011./2012. u Skradu. Drugog dana, u nedjelju, u 11,00 sati u Domu kulture održat će se pojedinačni stolnoteniski turnir.

Na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti delegacija Općine Skrad položit će vijence i zapaliti svijeće na spomen obilježju „Križ“ i grobu pokojnog branitelja Josipa Blaževića – Blaža te će posjetiti majku i obitelji Blažević i Đaković.

U subotu 06. kolovoza oko 9,00 sati započet će u Skradskoj dragi boćarski turnir a oko 15,00 sati kvalifikacijama memorijalni nogometni turnir „Mario Naglić Joga“. Između toga oko 11,00 sati delegacija NK Poleta zapalit će svijeće i položiti vijenac na grobu pokojnog Maria Naglića u Brod Moravicama.

U četvrtak, 11. kolovoza članovi Općinskog vijeća, načelnik i donačelnica će oko 10,30 sati položiti vijence i zapaliti svijeće kod spomen obilježja „Križ“ i na grob Josipa Blaževića – Blaža a u 11,00 sati će u Domu kulture biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Skrad na kojoj će se dodijeliti javna priznanja i nagrade, uz nastup KUD „Zeleni Vir“ Skrad i folklorne skupine „Majžice“ uz pratnju Veselih pajdaša.

U subotu, 13. kolovoza u 15,00 sati u SRC Skradska Draga nastavit će se memorijalni nogometni turnir „Mario Naglić Joga“ utakmicama za treće i prvo mjesto. Pučka proslava uz glazbu i ples započet će oko 18,00 sati na malom parkiralištu nastupom folklorne skupine „Skračka deca“, zatim nastupom tamburaškog sastava „Lipica“ iz Brod Moravica, a nešto prije 20,00 sati podijelit će se nagrade za najurednije okućnice u Općini Skrad. U slučaju lošeg vremena, proslava se seli u Dom kulture.

U ponedjeljak, na Veliku gospu, 15. kolovoza u 11,00 sati bit će sveta misa na Skradskom Vrhu u čast Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

Zadnju subotu u kolovozu udruga Initium u Skradskoj dragi (U slučaju lošeg vremena u Domu kulture) organizira drugi „WOODROCK“, rock koncert.

Tijekom cijelog kolovoza u Domu kulture u Skradu trajat će prodajna izložba Likovne kolonije iz Bukov Vrha, a sav prihod od prodaje slika bit će namijenjen za humanitarne svrhe.