Prvi pobjednici „Igara bez granica“ koje je organizirala udruga mladih Skrada „Initium“ je ekipa „Tinejđera“ iz Skrada u sastavu Mihaela Abramović Gorupić i Saša Gorupić te Tajana i Damir Mance. Oni su uspjeli sakupiti 35 bodova u devet igara, guranju gume, zabijanju čavala, guljenju krumpira, gađanju zatvorenim očima u koš, prenošenju vode u tanjuru, skakanja u paru zavezanih nogu, bacanju kamena u dalj, prenošenju jaja u žlici, skakanju u vreći.

Druga je bila ekipa „Oljupki“ s 31 bodom, treća ekipa „Bavarie“ s 30 bodova, oboje iz Skrada, četvrta ekipa „Odbojka“ iz Ravne Gore s 23 boda i peta ekipa „Tko to tamo peva“ iz Skrada s 16 bodova.

Današnje četverosatno natjecanje bilo je puno zanimljivih detalja, od pada preko gume, razbijenih jaja, ispadanja kamena iz ruku, neoguljenih krumpira, „gejša“ hodanja u vreći… Natjecanje u Skradskoj dragi, može se reći, u igrama proizašlih iz običaja starih vremena odlično su odradili članovi udruge „Initium“, a pobjednici su nagrađeni medaljama i poklon paketima sponzora, trgovačkog obrta „Zana“ i turističke zajednice Općine Skrad.

Jedina je šteta što današnje druženje u Skradskoj dragi nisu prepoznali, ponajprije mladi Skrada, jer bila je prilika da se u Skradskoj dragi svi dobro zabave, nasmiju i poigraju igrama kojima su se zanimali njihovi roditelji, djedovi i bake, pradjedovi i prabake…