Skradska škola nastavila je tradiciju održavanja mise zahvalnice na kraju nastavne godine. Tako su učenici i učitelji zadnji dan nastave zaključili prisustvovanjem misi zahvalnici u crkvi Sv. Antuna u Skradu. Uz pratnju članova crkvenog zbora misu je vodio vlč. Stjepan Porkulabić.

U obraćanju učenicima vlč. Porkulabić je rekao:“Djeco došli ste do kraja ove godine, uz Božju pomoć postigli ste dobre rezultate,no nemojte kroz ljeto zaboraviti na knjigu. Knjiga vam je najbolji prijatelj . Uz to čuvajte se prebrze vožnje biciklom, za motore ste premladi i nemate vozačke dozvole. Pazite na svoje ponašanje jer i kroz ljeto predstavljate svoje mjesto i školu. Vama osmašima želim upisnu sreću i ne zaboravite na crkvu.“

Skradski školarci odlaze na ljetne praznike, učitelji su sakupili važeće udžbenike, izvršili su pregled i slijedom toga će se izvršiti narudžba potrebnih udžbenika za novu školsku godinu. U dogovoru s načelnikom Općine Skrad Damirom Grgurićem roditelji će i ove godine kupovati jedino radne bilježnice dok će udžbenike, zbirke, atlase, likovne mape roditeljima sufinancirati Općina iz svojeg Proračuna.

Roditelji će utrošiti maksimalno do 350 kn za radne bilježnice dok će Općina sufinancirati za gore navedeno između 10.500,00 kn do 12.000,00 kn ovisno o prikupljenim udžbenicima i utvrđivanju stanja istih, dok će roditelji morati platiti izgubljene i uništene udžbenike svoje djece.

U prvi razred se upisuje osam učenika , pet u Skrad i tri u PŠ Kupjak te će prvašiće, s područja Općine Skrad, Općina darivati školskim torbama.