U Domu kulture održana je javna rasprava o izmjenama i dopunama PPU Općine Skrad koji izrađuje tvrtka Arheo d.o.o iz Zagreba. Raspravi su prisustvovali predstavnici HEP-a, Hrvatskih šuma, Upravnog odjela za gospodarstvo i zaštitu okoliša, Auto cesta Rijeka Zagreb, Županijskih cesta, PINS-a, vijećnici Općine Skrad i načelnik Damir Grgurić koji je pozdravio prisutne i izrazio mišljenje kako ovim izmjenama Općina Skrad dobiva Plan koji će pomoći razvoju Općine.

Plan su prezentirali i odgovarali na postavljena pitanja ovlašteni predstavnici tvrtke izrađivača plana “Arheo” d.o.o. Zagreb, ovlašteni arhitekt Aron Varga i Patrik Filaković, dipl.ing.prometa. Većina prisutnih bila je zadovoljna izmjenama plana, ponajviše što je u planu predviđeno 27 ha još neizgrađenog građevinskog zemljišta. Selo Hlevci i njegova okolica postaje ovim planom najatraktivnije područje kako za privatnu gradnju tako i javnu, jer je uz Auto cestu Rijeka Zagreb predviđena velika poslovna zona.

Kako sada stoje stvari PPU trebao bi se biti potpisan od svih mjerodavnih institucija do kraja rujna koji bi potom odškrinuo širom vrata budućim investitorima, jer po riječima načelnika već ima zainteresiranih za ulaganje, ponajprije na području naselja Hlevci.