Na 17. ‘Goranskim glasima’, glazbenoj manifestaciji održanoj u skradskom Domu kulture, kojoj je cilj očuvanje goranske glazbene i plesne tradicije, a kojoj je ove godine domaćin bila Osnovna škola Skrad, okupio se rekordan broj sudionika, oko 350.

Glazbeni susret mladih Gorana otvorili su Anton Mance i Anton Šporčić na heligonki i gitari. Učesnike susreta pozdravila je ravnateljica OGŠ Ivo Tijardović Delnice Jelena Tihomirović a potom su nastupili pjevački zborovi osnovnih škola Brod Moravice, Broda Na Kupi, Lokava, Fužina, Skrada, OGŠ Delnica, Čabra,zatim vokalna grupa iz Vrbovskog, instrumentalne grupe iz Lokava i Čabra, folklorne grupe iz Čabra i Ravne Gore, plesna grupa iz Broda na Kupi te glazbene radionice škola iz Delnica i Ravne Gore.

Pjevače, plesače, instrumentaliste su vodili Damir Zagoršćak, Marija Tonković, Katarina Marinić, Tina Malnar, Zlatko Baraba, Sanja Petrušanec Pečar, Nedeljka Poljančić, Ana Rendulić, Željka Komlenac i Mirjana Majnarić. Nastupom učenika osnovnih škola Gorskog kotara i goranski KUD-ovi koji gaje tradicijsku glazbu i ples radom s mladima u glazbenim radionicama, tamburaškim orkestrima i folklornim družinama, a bilo je zastupljeno dječje glazbeno stvaralaštvo na dijalektima, nastupi folklornih skupina i sviranje na tradicijskim instrumentima još je jednom potvrđeno kako Gorski kotar ima što pokazati. Na kraju programa svi su zborovi i učesnici zajedno otpjevali pjesme Dani, Himna zadrugara i Gorski kotare moj čime su završili ovogodišnji Goranski glasi.

Završetkom programa voditelji su se kratko okupili u razgovoru i analizi ovogodišnje priredbe, zaključivši kako je ona u potpunosti uspjela te kako bi bilo dobro razdvojiti folklorne nastupe u jednu novu manifestaciju na razini Gorskog kotara. U slobodnom dijelu mlade Gorane svojom je svirkom zabavljao instrumentalni trio Lokvarske škole.