U utorak i srijedu, 19. i 20. travnja 2011. u Osnovnoj školi Skrad održan je projektni dan na temu ŠUMA-VODA-ZDRAVLJE. U utorak, 19. travnja održane su radionice i predstavljeni projekti iz matematike, kemije, biologije, zemljopisa, povijesti i učenika prvog i drugog razreda te u srijedu, 20. travnja, trećeg i četvrtog razreda te hrvatskog i engleskog jezika.

Učenici prvog i drugog razreda poigrali su se riječju šuma, te predstavili svoje likovne radove na temu drveća, kao i mali plakat Vesela voćka. Matematičari su prezentirali PPT prezentaciju pod nazivom Matematika jednog stabla, u kojoj su učenici osmog razreda upozorili na prekomjernu sječu šuma, odnosno izračunali su koliko se drva, vode i energije može uštedjeti ukoliko se isti udžbenici rabe četiri godine. Povjesničari su napisali Legendu o Gorskom kotaru, učenici sedmog razreda su kroz radionicu iz kemije predstavili karakteristike i korisnost bobičastog voća, dok su biolozi proučavali ljekovito bilje našeg kraja. Geografi su kratkim skečom, učenika šestog, sedmog i osmog razreda, utjelovili drveće i šumske vile, predstavivši tako ostalim učenicima poznato drveće svijeta.

Učenici trećeg i četvrtog razreda proučavali su tijek vode u prirodi, napisali kraće literarne ostvaraje na tu temu, te napravili plakat. Projekt hrvatskog jezika bio je literarno povezati zdravlje s vodom i šumom, te su se učenici petog i sedmog razreda predstavili kroz plakat s najboljim literarnim ostvarajima, a, također, pročitana je i školska zadaća jednog učenika sedmog razreda na temu Da sam ja rijeka…

Učenici sedmog i osmog razreda su se na radionici iz engleskog jezika pozabavili elementarnim nepogodama u svijetu, što su predstavili kroz PPT prezentacije. Također, učenici su se pozabavili katastrofom u Japanu, te su na engleskom jeziku napisali i pročitali pisma podrške. Tijekom ova dva dana učenici su uređivali okoliš škole te su šetnjom, zajedno s djecom dječjeg vrtića, posjetili park kod starog hotela gdje su na njegovoj padini oblikovali svojim tijelima riječ Skrad.