Konstituirajuća sjednica Savjeta mladih održana je protekle srijede u večernjim satima kojoj su prisustvovali izabrani kandidati, iz udruge Initium, Anton Mance, Davor Štimac i Sandi Podnar te Tomislav Brenc, predložen od NK Polet i odsutna Matina Mulc ispred KUD-a Zeleni vir, koji su potvrđeni na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća.

Sjednicu je otvorio načelnik Damir Grgurić koji je upoznao članove s funkcioniranjem Savjeta, s provedenom procedurom i prijedlogom Poslovnika o radu Savjeta. Novoosnovani Savjet mladih bit će savjetodavno tijelo Općinskog vijeća te će svojim djelovanjem, prijedlozima i mišljenjima sudjelovati u pripremi, donošenju i provedbi općinskih odluka od interesa za mlade. Savjet mladih trebao bi svojim radom pridonijeti unaprjeđenju položaja mladih, odnosno rješavanju problema ove dobne skupine Skrađana.

Za predsjednika je izabran Tomislav Brenc a zamjenica će mu biti Matina Mulc. U prvoj izjavi Tomislav Brenc se zahvalio na ukazanom povjerenju te je sljedeća zadaća članova Savjeta da u roku mjesec dana izrade plan i program rada za ovu godinu. Završetkom sjednice načelnik Grgurić čestitao je predsjedniku na izboru i zaželio im uspješan rad u sljedeće dvije godine koliko im traje mandat.