Kuglači Poleta odigrali su također zadnju utakmicu na svojoj kuglani protiv Amatera iz Karlovca te su rezultatom 6:2 osigurali drugoligaški status. Jeličić (545), Rački (527), Vic (565) i Pezerović (589) dobili su Majetića (502), Čupurdiju (514), Begića i Bonetića (556) te Marasovića (569) dok su Štimac (539) i Skender (514) izgubili od Badovinca (569) i Golubića (547). Polet je srušio 3279 a Amater 3257 čunjeva.

Za kuglače Poleta ova je godina bila vrlo turbulentna. Pritiskale su ih brojne poteškoće, od slabe ili nikakve rezervne klupe, nestalnost forme ključnih igrača, nedostatak sportske sreće… Dvije trećine sezone Poletovci su držali zadnju poziciju. Na treninzima cifre su bile dobre dok su utakmice donosile kod većine igrača pad i preko deset posto. Broj ukupno srušenih čunjeva nikako se nije mogao ustaliti na prosjeku od 3250 do 3350 što ovisno od kuglane do kuglane garantira neku zlatnu sredinu na tablici.

No bitno je bilo zadržati status drugoligaša, mlađi igrači Rupe, Rački, Skender pokazuju da mogu, još trebaju poraditi i brusiti tehniku, Štimac i Mance su potencijal, ljevaci su, prvi razbijač brzih kugli, koji bi manjom brzinom, do 10 posto i uz psihološku sigurnost, imao bolje rezultate. Mance na treninzima ima dobre rezultate, no na utakmicama je bilo previše oscilacija, još da je koristio lijevi loh a ne desni, jer frče kuglu u smjeru kazaljke na satu (neki kažu, što bi ta kugla radila čunjevima u lijevom lohu) i veću sigurnost bio bi na razini svojih igara.

Pezerović pokazuje da izrasta u odličnog igrača, još treba poraditi na tehnici kao i na psihološkoj pripremljenosti, jer ponekad želi sam sebe pobijediti svojim gestikulacijama. Jeličić je igrač koji je u klubu najduže, od osnivanja i Vic, sada već goranska kuglačka legenda, pokazuju svoju vještinu, naročito Vic, da godine nisu presudne u kuglanju već upornost, koncentracija i opuštenost u igri. Imali su i oni slabih dana no ove sezone uz Pezerovića nosili su teret opstanka na svojim leđima, jer kad se gubi i ne ide kako se planiralo, grč pobjede je prečesto pritiskao Poletovce, no na kraju, ostvarili su najbitnije, ostali su u drugoj ligi.

Ova sezona neće se dugo spominjati a za sljedeću se treba dobro pripremiti uz nadu da će se i knjiga s igračima malo podebljati.

JESEN ĆE BITI BOLJA…