Danom domovinske zahvalnosti Skrad je počeo slaviti Dan Općine. Općinski vijećnici, dr. Josip Grgurić, Vladimir Mance i Mira Đorđević, položili su cvijeće i svijeće kod Križa hrvatskih branitelja te na grobu Josipa Blaževića Blaža, hrvatskog branitelja koji je svoj mladi život darovao domovini 1993. godine.

Potom su vijećnici posjetili Josipovu majku i uručili joj skroman poklon paket. Kroz razgovor sugovornici su se vratili u dane Josipovog djetinjstva, mladenaštva, sjećajući se njegovog života i njegove velike ljubavi i privrženosti Skradu, za kojeg je bio vezan dušom i tijelom. Radeći u raznim dobrovoljnim organizacijama, DVD- Skrad, Sportskom društvu „Polet“ Blaž se, kako su ga zvali brojni prijatelji, potvrdio kao predsjednik i organizator koji je uvijek tražio od svojih suradnika da sve štima, kako bi, naročito sportaši, imali dobre uvjete za rad.

Skrad i njegovi prijatelji ne zaboravljaju Blaža jer su ga svi znali kao osobu visokih moralnih vrijednosti, pravog prijatelja i domoljuba, pravog Skrajana.

V.P. 7/VIII./2005.