Zadnje kolo 4. Hrvatske kuglačke lige Zapad kuglači Skrada odigrali su protiv KK Korane iz Slunja i više u revijalnoj utakmici vjernim navijačima darovali pobjedu 7:1. Sa srušenih 3312 čunjeva ostvarili su i dosad najviše srušenih čunjeva u devet godina kuglanja. Čosić (535), Mance (550), M. Ribić (571), Močan (584) i Ruppe (573) bili su uvjerljivi protiv I. Obajdina (515), M. Obajdina (519), M. Obajdina ml. (494), Sminderovca (511) i J. Obajdina (518). T. Ribić (499) pustio je bod gostu Oštrini (566). S 36 bodova, 17 pobjeda, 2 neodlučna rezultata i 3 poraza uvjerljivo su priveli sezonu kraju ispred drugoplasiranog Hrvatskog branitelja iz Pule te treće Korane iz Slunja.

U devet godina nastupanja preskočili su dvije stepenice i dečkima treba od srca stisnuti ruku, jer to je zaista odličan uspjeh mladića koji su kuglačkim stažem od ni desetak godina dokazali sebi da se upornim radom može stvoriti rezultat bez pomoći vanjskih igrača. U ekipi su sve domaći dečki koji znaju kako se dolazi do cilja, što ne dokazuju samo na kuglačkoj stazi već i radom u drugim udrugama. Krasi ih odlučnost, smirenost i hrabrost kada zatreba, no više od toga oni su „klapa“, društvo koje je raslo zajedno godinama, koje se zajedno druži i živi.

Zaslužili su profeštati ulazak u treću ligu, djevojke i žene ih razumiju i podržavaju u njihovom sportskom napredovanju. Sada slijedi odmor a u ljeto početak priprema za novu sezonu, no sada trećeligašku. Bit će tu novi protivnici no mnogi će zasigurno pokleknuti i pružiti ruku kuglačima Skrada završetkom utakmica.