DVD Skrad održao je svoju redovnu skupštinu u skradskom Domu kulture. Uz prisustvovanje brojnih gostiju, predstavnika VZO PGŽ, predstavnika skradskih udruga i tvrtki, Vatroprometa Rijeka i MG Rijeka te izaslanstva brojnih DVD-a, Stare Sušice, Ravne Gore, Kupjaka, Starog Laza, Delnica, Novog Vinodolskog, Brinja, Nove Plavnice s područja Bjelovara, te lokalnih, Bukovog vrha, Divjaka i Hripca, skupštinu je otvorio, pozdravivši sve koji su došli, predsjednik Damir Grgurić. Nakon minute šutnje za preminule članove 79 godišnja skupština započela je izvješćem o stanju blagajne. Ukupni prihodi su bili u 2010. godini 590.127,18 kn a rashodi 636.121,89 kn sa saldom od 962,84 kn na kraju 2010. godine, jer su u izvješću prikazana i potraživanja od PDV-a i kupaca.

U izvješću o radu zapovjednik Ivan Crnkovića navodi da je društvo radilo odlično, kadrovski i brojem članstva odskače od drugih sličnih udruga, rezultati vatrogasnih ekipa su odlični. „Oprema i vozila se redovno održavaju. Tijekom 2010. godine vatrogasci su imali šest intervencija, gasili su požare tri dimnjaka i dva požara kuća uz jednu lažnu dojavu. Mladi vatrogasci su bili na državnom natjecanju djece i mladeži u Šibeniku i osvojili 27 mjesto. U Klani, Plešcima i Kostreni mladež je osvojila prvo, drugo i peto mjesto. Uz to mladi su bili u ljetnom vatrogasnom kampu u Fažani gdje su stjecali vatrogasna znanja, a dio njih je pohađao početnički ronilački tečaj. U vatrogasnim natjecanjima učestvovali su i stariji članovi društva, A i B ekipe. B ekipa je bila prva u Delnicama na Memorijalu Gorana Gašparca, kao i A ekipa na županijskom natjecanju u Krku, dok je B ekipa bila četvrta. Održavamo dobre odnose sa susjednim vatrogasnim društvima, JVP grada Delnica i VZ PGŽ,“ zaključio je izvješće zapovjednik Crnković dok se predsjednik DVD-a Grgurić posebno zahvalio VZ PGŽ na pomoć kod kupnje novog kamiona te je zaključio:“Sada smo maksimalno, dovoljno opremljeni. Prioritet nam je rad s mladima te A i B ekipama kao i rad na preventivi. Svim članovima društva veliko HVALA.“

U programu rada za 2011. godinu planira se izgradnja nove garaže, održavanje postojeće opreme i nabava nove koja nedostaje, održavanje vatrogasnog doma, pregledi i servisiranje opreme i aparata, održavanje vatrogasnih vježbi sa djecom i članovima, odlazak na državno natjecanje, kontrola i pregled hidrantske mreže na području općine Skrad, izrada popisa domaćinstava koje koriste za grijanje plin i loživo ulje, sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima, školovanje članstva, obavljanje liječničkih pregleda članstva, osiguranje članstva te suradnja sa susjednim društvima, VZ PGŽ i JVP grada Delnica.

Za deset godišnji uspješan rad u DVD-u Skrad nagrađeno je više mlađih članova i članica vatrogasnim medaljama i diplomama. Izaslanici DVD na skupštini pohvalili su rad DVD-a Skrad, naročito s madeži uz želju za nadalje dobrim rezultatima, uz što manje požara i što više druženja. Dobrim željama DVD-u Skrad pridružili su se prigodnim riječima i drugi gosti Skupštine. Skupština je završila domjenkom.