Petak, 18. Ožujka 2011. bit će zapisan zlatnim slovima u spomenicu vatrogastva Skrada. Ispunile su se želje brojnih generacija vatrogasaca koji su svoje slobodno vrijeme posvetili očuvanju imovine svojih sumještana. Stiglo je novo navalno vatrogasno vozilo marke MAN opremljeno spremnikom od 9 tisuća litara vode s pripadajućom opremom.

Kako kaže predsjednik DVD-a Skrad Damir Grgurić, ovim vozilom vatrogasci Općine Skrad riješili su dugogodišnje želje za vozilom koje će svojim mogućnostima potpuno zadovoljavati potrebe žitelja na području Općine, kako vatrozaštite tako i nepredviđenih situacija kod nestanka vode u pojedinim dijelovima naselja ili okolnih sela. Ovom nabavom vatrogasni vozni park uz dva kombija je potpuno obnovljen i skradski vatrogasci su jedno od društava koje može bez problema krenuti na požarište s dvadesetak vatrogasaca.

Starost voznog parka od ni dvije godine to sada itekako omogućava. Novo navalno vozilo s opremanjem stajalo je DVD oko 850 tisuća kn, te s vrijednošću kombi vozila od 280 tisuća kn, DVD Skrad u svojim garažama ima „garažirano“ oko 1,1 milijun kn čemu treba pridodati i bogatu vatrogasnu opremu za gašenje u raznim uvjetima.

Predsjednik Grgurić kaže:“Ostvarili smo snove naših prethodnika, naših starijih članova društva. Na nama i mlađima je da radom opravdamo investiran novac u obnovu vatrogasnih vozila i opremu. Imamo sve što nam je potrebno i nadam se da nam ona neće trebati, jer preventivnim djelovanjima nećemo dozvoliti da nam se vatra dogodi. Bitno je da se što veći broj mladih uključi u dobrovoljni vatrogasni rad. Kada bi još mogli ostvariti vatrogasno dežurstvo da u slučaju eventualnog požara budemo u svakom kutku naše Općine za desetak minuta gdje bi nam bio kraj. O tome se razgovara zadnjih nekoliko godina i nadam se da ćemo naći određeno rješenje koje će biti optimalno za našu Općinu.“

Ovom zadnjom nabavom navalnog vozila vatrogastvo Općine Skrad ostvarilo je svoje ciljeve modernizacije postavljene pred nekoliko godina. Sada slijedi rad s članstvom, školovanje i vježbe kako bi žitelji Općine Skrad još bezbrižnije živjeli i bili sigurni da je njihova imovina zaštićena od većih požara jer vatrogasci su tu, među nama i stići će vrlo brzo, ako zatreba.