Županijska organizacija HNS-a darovala je oko 150 primjeraka knjiga mjesnoj knjižnici u Skradu koje su prikupljene uz pomoć članstva i pomoć knjižnica PG županije. Županijski vijećnik, Dušan Stanković, kaže:"Akcijom članstva HNS-a prikupljene su knjige aktualnih naslova i one su pomoć u stvaranju knjižnog fonda jer knjige su izvor kulture svih mještana koji žive u određenom kraju".

Zdeslav Štimac, potpredsjednik županijskog HNS-a za Gorski kotar, dodaje:"Žao nam je da se akcija malo odužila, ali nikad nije kasno kad se želi pomoći određenoj sredini, ovaj puta vašoj Općini i knjižnici. Važno je pomoći u akcijama stvaranja takvih prostora kao što je knjižnica u Skradu."

Predsjednik Općinskog vijeća se zahvalio na donaciji te dodao:"HNS je prva politička stranka koja se odazvala akciji koju mi provodimo kako bi popunili knjižnicu koja sada već broji oko 2500 naslova. Bit će to u početku knjižnica seoskog tipa, kao u selu Kuti. Hvala što ste se odazvali iako na području Općine vaša stranka nema podružnicu".

V.P. 28/07/2005.